ART SAFARI

is een online talkshow waarin ruim de tijd genomen wordt om relatie tussen kunst, ambacht, technique en ondernemerschap te onderzoeken. Vanuit de podcast studio in Villa de Bank in Enschede gaan Ole Nieling (gastheer) en Nelson Nijholt (techniek) elke week met een nieuwe gast het gesprek aan. Deze diepte interviews bieden telkens nieuwe perspectieven waarmee zij zich een weg banen door de jungle van de contemporaine cultuur sector. Elke vrijdag om 16:00 komt een nieuwe Nederlandstalige aflevering online.

Art Safari #8 [NL] – Adriana Breukink

Adriana Breukink bouwt al haar hele leven blokfluiten en is nu als pionier het instrument aan het innoveren. Daar waar een blokfluit voorheen moeilijk mee kwam qua volume met moderne bezettingen en bands, brengen de Eagle fluiten van Adri veel meer power met zich mee.

Art Safari #7 [NL] – Jerry Kroezen

Jerry Kroezen kent geen grenzen als het op het creatieve vlak gaat. Hij runde ooit het Media Art Café Berlijn in Enschede en heeft zich tot recent druk bezig gehouden met vertolken van typetjes. Daarnaast ontpopt zich zo nu en dan als wezenlijk Willie Wortel.

Art Safari #6 [NL] – Pieter Baan Müller

Pieter Baan Müller surfte in de jaren 80 van shell medewerker door naar de voorgrond van de wereld van de videokunst. Hij is al jaar en dag docent aan de academie en bouwt aan een app voor kunst in augmented reality.

Art Safari #5 [NL] – Salima el Musalima

Salima El Musalima gaat als avantgarde imam door het leven. Een zoektocht die over de mystieke en esoterische zijden gaat van een religie die haar identiteit zoek raakt. Ze verteld ons in detail over de zoektocht naar Allah, haar oorsprong als oer-Hollands poldermeisje met niet zulke oer-Hollandse roots en de versmelting tussen spiritualiteit en filosofie.

Art Safari #4 [NL] – Paul Hajenius

Paul Hajenius is kunstenaar, filmmaker en de eerste punkzanger van Nederland. Samen met het Duizend idioten records label bekritiseerde hij de maatschappij in de jaren 70 onder de naam Paul Tornado. In deze aflevering blikken we terug op die periode en hoe Paul zich ontwikkelde van Hajenius tot Tornado.

Art Safari #3 [NL] – Aalt van de Glind

Aalt is fotograaf, werkplaatsmedewerker fotografie op de AKI Academie voor Kunst en Industrie in Enschede, werkzaam bij Kunstenlab en mede organisator van de NachtExpo in Deventer.

In deze aflevering verteld hij ons over hoe deze diverse werkzaamheden samen komen en wat dit doet met zijn perspectief als maker, onderwijzer en curator.

Art Safari #2 [NL] – Danielle Spoelman

Danielle Spoelman is kunstenaar en naast dat zij bij verschillende cultuur instellingen in Enschede werkzaam is (Concordia Film Theater Beeldende Kunst, Tetem, AKI Academy of Art & Design) heeft ze een sleutel rol in het Kunstnonstop netwerk in de stad. In dit diepte interview verteld Danielle over hoe zij tot het kunstenaarschap gekomen is, wat kunst voor haar betekend en de toekomst plannen met o.a. Kunstnonstop!

Art Safari #1 [ENG] – Thijs Zwanink

Thijs Zwanink is a musician who takes us along in his journey of staying clean and the struggles and insights that come with it. I met Thijs in Amterdam when we were both aspiring musicians. 10 years later we reconnect and talk addiction and the discipline that became part of Thijs’ life in the process.